Pečat sa otiskom u više boja MCI
May 15, 2015
Pečat 4630 – u novom dizajnu
May 28, 2015

Dva laserska izvora u jednoj mašini

Jedan laser – bezbroj mogućnosti

Pre deset godina lider inovacija Trotec predstavio je prvi laserski uređaj sa dva različita laserska izvora: CO2 laserski izvor za graviranje i sečenje široke palete organskih materijala kao što su drvo, koža, staklo ili plastika i laserski izvor s talasnom dužinom od 1064 nanometara za markiranje metala i plastike. U fokusu su stajale prednosti za kupca a to je: “Jedan uređaj koji omogućuje obradu svih materijala”.

“Flexx” tehnologija na raznim platformama

Brzo i produktivno markiranje na metalu je poprimalo sve veću važnost. Trotec je i u narednim godinama razvijao svoju tehnologiju sa dva laserska izvora tako da je 2010. godine predstavio lasersku graverku Speedy 300 Flexx 726×432 mm. Danas je Trotec-ova tehnologija zastupljena na svim platformama porodice Speedy: Speedy 100 Flexx, Speedy 300 Flexx i Speedy 400 Flexx. “Flexx” funkcija je patentirana i objavljena pod patentom AT 512092 B1.

Promena laserskog izvora na dugme automatski

Zahvaljujući “Flexx” funkciji koja je razvijena od strane Trotec-a oba laserska izvora mogu da rade u samo jednoj operaciji. Zavisno od materijala oba laserska izvora se uključuju naizmenično bez ručnog menjanja laserske cevi, leće ili fokusa. Svaka zamisliva CO2 aplikacija sa markiranjem na metalu može se ostvariti veoma brzo.

 

Područja primene za dva laserska izvora

Ubuduće, predmeti sa više različitih materijala kao što su privesci za ključeve od kože i metala, hemijske olovke sa kombinacijom drveta i metala, mogu se obrađivati u laseru sa samo jednim radnim prolazom.
To nije sve: “Flexx” tehnologija omogućuje i nove proizvodne procese npr. Fleksibilne štampane pločice, zahvaljujući dva laserska izvora, mogu se obrađivati laserom. Bakar se može gravirati sa fiber laserom a poliester seći sa CO2 laserom.

Nadogradnja Speedy lasera koji imaju jedan laserski izvor

Još jedan vrhunac za kupca: Svaki laser Speedy je “Ready for Flexx”, a to znači da svaki CO2 laser ili fiber laser može da se nadogradi na “Flexx” opciju. Sa rastom posla moguća je i nadogradnja lasera.